Elkészítettem életem első túró tortáját. Ajándék volt, ezért különösen örülök, hogy nem rontottam el... Bár anya szerint nem lehet elrontani... (:
Recept:
30 dkg cukor, 5 tojás sárgája, 2 cs. vaníliás cukor, 10 dkg margarin, 2 cs. túró (50 dkg)
Mindezt habosra keverjük (a túrót a végén keverjük hozzá). 2 dl vízben megáztatunk 1 cs. zselatint (kb. 10 perc), majd 2 dl forró tejet öntünk hozzá és felforraljuk (lassan kevergetjük). Ha langyosra hűlt, a tojásos masszához keverjük. Tortaformába öntjük és fél órára hűtőbe tesszük (a lényeg, hogy megdermedjen).
Utána megrakjuk gyümölccsel. Megáztatunk 2 dl vízben 1 cs. zselatint és 2 dl gyümölcslével felforraljuk.
Langyosan a gyümölcsre öntjük és visszatesszük a hűtőbe.
TIPP: anyukám mindig azt a bizonyos kék zacskós, hölgy névvel rendelkező zselatint használja... (:
TIPP: anyukám mindig azt a bizonyos kék zacskós, hölgy névvel rendelkező zselatint használja... (:
Nekem nagyon tetszik, biztos az íze is nagyon fincsi volt. Gratulálok az ünnepeltnek és neked a megvalósításért!
VálaszTörlés